Завантаження ...

"Я б себе назвав українським змінотворцем" - бліц-інтерв'ю з депутатом Молодіжної ради Юрієм Мироненко

Нещодавно Молодіжна рада «Майбутнє Славутича», керівником якої є Юрій Мироненко, здобула гран-прі в номінації «Молодіжна політика» у 27-му Міжнародному фестивалі молодіжної ...

Нещодавнокоманда Молодіжної ради «Майбутнє Славутича», керівником якої був Юрій Мироненко, здобула гран-прі в номінації «Молодіжна політика» у 27-му Міжнародному фестивалі молодіжної демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича».

Юрій є депутатом Молодіжної ради вже другий рік поспіль. Сьогодні ми з ним поспілкувалися  про цю нагороду: що було найприємнішим на нагороджені та за що в першу чергу її отримала команда Молодіжної ради.

 


  Чому Ви пішли у депутати Молодіжної ради?

Насправді, я дуже жалкую, що у Молодіжну раду я пішов тільки у 22 роки, та що не наважився зробити це коли ще навчався у школі. Я вважаю, що Молодіжна рада – це дуже крутий інструмент для «прокачування» особистості. Тобто той інструмент, за допомогою якого людина може отримати гарні комунікаційні, організаційні та лідерські навички, які дуже важливі.

Перше, що може дати людина Молодіжній раді – це своє бажання працювати, можливість змінювати світ, в якому ми живемо. Саме це й спонукає бути депутатом Молодіжної ради.

 

-         Чому саме Молодіжна рада Славутича?

Відповідь проста: це – моє місто. Так, я навчався певний час в Києві та Одесі, зараз працюю в Києві, але Славутич для мене – місто, де я народився та виріс. Я приїжджаюу Славутичдо сім’ї,близьких, тут мені комфортно, тут мені подобається проводити свій вільний час. Я дуже хочу, щоб це місто розвивалося, було безпечним, щоб тут з’являлися нові та цікаві локації й можливості для молоді. Я бачу ряд проблем в молодіжній політиці міста та маю розуміння, як можна  вплинути на це.

Особливим моментом є команда, тому що це люди, з якими ми маємо досвід спільної роботи, і я можу сказати, що це люди, з якими мені комфортно працювати.

Ми вже реалізували ряд цікавих проектів. Наприклад, вільний молодіжний простір в рамках минулорічного Бюджету участі. Цьогоріч також подали проект на створення мобільного сіті-простору, аби молодь могла проводити різноманітні заходи для всіх поколінь.

 


   Нагороду, яку Ви отримали, за що вона в першу чергу?

Було два блоки завдань, перший – це домашнє завдання. Нам потрібно було підготувати відеодослідження рівня щастя в громаді, яке вже опубліковане на сторінці Молодіжної ради.Особисто я не брав участь у відеозйомці, це зробила команда. Я приєднався на етапі фестивалю, допомагав займатися проектом конкурсного завдання.

Другий блок – це написання проекту.Ми підготували проект щодо облаштування роледрому-катка на базі діючого майданчика у Київському кварталі, бо вважаємо, що ця локація повинна стати більш презентабельною на сьогодні. Ми одна з тих команд, яка підготувала орієнтовну суму проекту. Але, якщо чесно, та сума не є точною. Хоча конкурс не передбачав грошового обмеження, ми для себе визначили ліміт - 500 тисяч гривень. Було дуже складно в нього вкластися. У такі моменти розумієш, наскільки важко розпоряджатись бюджетними коштами на більш вищому рівні. Але сподіваємось, що цей проект, як і багато інших крутих ідей, що пройшли випробування фестивалем, колись стануть реальністю.

 


 Якщо коротко, хто Ви?

Я би  назвав себе таким змінотворцем та мрійником.

Нещодавно екс-міністр економіки висловив таку думку: державою повинні керувати філософи, теоретики та мрійники.

Мені дуже близька ця позиція, адже якраз-таки філософи, мрійники та теоретики можуть змінити світ. На жаль, дуже часто, коли молодь приходить в політику, їй кажуть: «от ви без досвіду, ви не професіонали, живете в рожевих окулярах». Я думаю, що якраз ці рожеві окуляри дозволяють молоді змінювати цей світ, бо людина досвідчена, як правило, дивиться на всепрагматично, обмежуючи себе наявними перешкодами. Ця риса заважає реалізовувати багато проектів. А коли ти в рожевих окулярах, то ти не зупиняєшся через перешкоди, а намагаєшся їх здолати. Я думаю, що ця риса мрійника тазмінотворця дозволяє ламати стереотипи. Мрії дозволяють йти далі.

-         Якою короткою фразою Ви б охарактеризували активність молоді в місті?

 

«Місто наших мрій творимо ми». 





Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия