Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ЗОСя онлайн: відбулася відеоекскурсія Славутичем

Сьогодні, о пів на дванадцяту годину відбулася відеоекскурсія Славутичем з міським головою та Школою гідів Visit Slavytuch від ГО "ДоброСусіди". - Вітаю, друзі! Вітаю в наймолодшому місті України - Славутичі. Нам лише 33 роки. Місто Славутич будувався як останній символ Радянського союзу, колишні республіки, а зараз окремі держави вклали сюди найкраще, що могли архітектори та будівельники...

Сьогодні, о пів на дванадцяту годину відбулася відеоекскурсія Славутичем з міським головою та Школою гідів Visit Slavytuch від ГО "ДоброСусіди".

 


- Вітаю, друзі! Вітаю в наймолодшому місті України - Славутичі. Нам лише 33 роки. Місто Славутич будувався як останній символ Радянського союзу, колишні республіки, а зараз окремі держави вклали сюди найкраще, що могли архітектори та будівельники. Приїздіть до Славутича та самі переконаєтесь, ви зможете одночасно побувати і в Європі, бо це наші Балтійські квартали, ви можете побувати на Кавказі, ви зможете побачити постмодерн Радянського союзу. Славутич знаходиться відразу на двох регіонах, завітаючи до Славутича, ви точно побуваєте і на Чернігівщині, і на Київщині, бо Славутич - це Китївська область на Чернігівській землі, - розпочав відеоекскурсію очільник міста, Юрій Фомічев.

На екскурсію розповіли про монументально-архітектурну споруду "Білий Янгол Славутича", який створили з білого мармуру, було відкрито на 25 річницю дня міста. Знизу споруди розміщений священний камінь, який привезли з Єрусалиму. Існує легенда, що якщо доторкнутися до каменю та загадати бажання, то через 9 місяців ваше бажання здуйсниться. 

- Місто Славутич своєю історією тісно пов'язаний з Чорнобильською трагедією, ми побудовані після 1986 року для постійного проживання працівників Чорнобильської атомної електростанції. Славтуич став домівкою для тих, хто приїхав його будувати і залишився тут назавжди, для прип'ятчан, які знайшли тут прожовження свого життя, - продовжив мер міста.

 


Як відомо місто побудувати просто посеред лісу, за планом побудови в районі парку повинно було бути штучне озеро, але на сьогоднішній день тут є скейт-парк, майданчики для гри у волейбол та столики для настільного тенісу.

На відео екскурсії детально розповіли про квартали міста Славутича про появу інфаструктури у місті.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: