Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Де купувати дешевше: у супермаркетах чи на ринку?

Після чергових посладлень під час карантину, ринках дозволили працювати, але з певними правилами. Від 6 червня постановою Головного державного санітарного лікаря України, встановили тимчасові рекомендації щодо роботи ринку під час карантину. Продавцям можна торгувати тільки у тому випадку, якщо вони одягнули захисну маску,....

Після чергових послаблень під час карантину, ринкам дозволили працювати, але з певними правилами. Від 6 червня постановою Головного державного санітарного лікаря України, встановили тимчасові рекомендації щодо роботи ринку під час карантину. Продавцям можна торгувати тільки у тому випадку, якщо вони одягнули захисну маску, а також обов'язково пройшли температурний скринінг. Щодо відвідувачів, то їм потрібно бути обов'язково у масці, але температуру більше міряти не будуть. 

Зате скасували вимогу про наявність захисних екранів між продавцями та покупцями із плівки або пластику. Зберегли правило, за яким дозволяється одночасно перебувати з іншими людьми, з розрахунком не більше однієї особа на 10 квадратних метрів території ринку.Новим правилом стало триматися дистанції між продавцями та відвідувачами ринку, не менше ніж 1,5 метри один від одного.

 


У Славутичі є один ринок біля супермаркету "Сільпо", тому люди, які приходять купувати продукти на ринку, то найчастіше купують деякі продукти, які дешевше у сепермаркеті. Також є ще один маленький риночок на Московській площі, зокрема там торгують тільки дві жіночки, але на вихідних можуть приїжджати з тутешніх сіл люди, які торгують домашніми яйцями та помідорами. На ринку багато людей у вихідні дні або зранку, а у супермаркетах у будь-який день. 

Нещодавно ми знайомили наших читачів з цінами у супермаркетах, зараз познайомимо з цінами на ринку. Так як люди самі визначають ціни на свої продукти, то вони у кожного різні. Огірки можуть коштувати у когось 12 гривень за кілограм, а у когось 25. Тому ми вирішили обрати продукти такі, на які ціна буде приблизна однакова, тобто продукти домашні, або які привезли з іншого регіону. 

На початку ринку стоїть чоловік середніх років, темненький, смуглявий. Він продає тут майже кожнього дня; вибір у нього великий. Виноград трьох сортів, чотири види персиків, велика картопля, декілька видів слив та капусти. 

- Вибирайте, ось які гарні. Це не здешні, це з Херсона я привіз, - вигукує продавець. 

Хоч продукти аж з Херсону, але ціни приємні. Персики від 30 гривень за кілограм, коли у супермаркетах від 40 гривень. Картопля по 15, а виноград від 30 гривень за кілограм. 

Йдемо далі. Стоїть бабуся, яка продає кукурудзу та зелень. 

- Беріть хоч всю, така смачна. Я просто не звідси, я тут з села одного зранку на електричці приїхала, так що беріть, бо я тільки на вихідні приїжджаю, - вмовляє бабуся. 

 


За одну кукурудзу 6 гривень, а якщо брати маленьку, то 4 гривні, в рази дешевше ніж у супермаркетах. Зелені, мабуть цього року не врожай, якщо у минулому році кріп та цибуля коштували від 4 гривень до 7, то у цьому році кріп коштує 10, а цибуля 15. 

Далі ціни майже однакові, хіба що різниця в дві-три гривні. Картопля від 6 гривень, якщо маленька, а якщо брати велику, то від 10. Кавуни від 10 гривень за кілограм, а дині від 12. Помідори дивлячись якої якості, якщо маленькі та підсмажені сонцем, то такі віддадуть за 8 гривень за кілограм, якщо гарні та величенькі, то за 15 гривень. Буряк від 6 гривень за кілограм, а моркву продають по 5.

Різниця між цінами у супермаркетах та на ринках звісно є. Щось дешевше на ринку брати, а щось у супермаркетах. Наприклад, овочі та фрукти дешевше брати на ринку, а ось м'ясо та крупи дешевше у супермаркетах.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: