Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Корона-кредитування: де взяти кредит?

Через запровадження жорстоких обмежень під час пандемії, більшості українцям стає все важче розрахуватися з кредитами. Такі проблеми виникають і у малих бізнесів, які вимушені були закритися та у більших бізнесів, які брали кредити...

 


Через запровадження жорстоких обмежень під час пандемії, більшості українцям стає все важче розрахуватися з кредитами. Такі проблеми виникають і у малих бізнесів, які вимушені були закритися та у більших бізнесів, які брали кредити. 

Депутати внесли зміни до закону "Про споживче кредитування". Згідно з ним, на час карантину українці зможуть не за прострочення  за кредитами. Також Нацбанк рекомендує банкам не штрафувати українців, які несправне вносять платежі за іпотеку.

Спершу Національний Банк України заявив, що кредитні послаблення отримають громадяни, які залишилися без роботи через поширення пандемії, а також українці, які сумлінно виконували правила договору та "позичали" у банка. Але за змінами до закону винятків не буде. Потім НБУ оголосив, що не будуть штрафувати людей до кінця карантину через несплату кредиту. Також НБУ не має право збільшувати процентку ставку. 

Взяти кредит - це означає тимчасово користуватися чужими грошима, але потім відавати відсотки банку. Чим більше людина бере кредит, а тобто чим більшу суму "позичає" у банку, тим більше доведеться віддати.

У Славутичі є 5 банків, які можуть запропонувати свої послуги, свої кредити, але під різний процентну ставку. Також у Славутичі є маленькі, нещодавно відкриті приміщення, де вам дадуть кредит до 15 тисяч гривень строком до 30 днів. 

"Райфанзер банк Аваль" надає до 500 тисяч гривень, але є певні обмеження, таку суму можуть надали лишу фізичному підриємцю, який отримує більше 20 тисяч гривень в місяць. Щоб "погасити" кредит потрібно вносити щомісячний платіж. У Банку "Аваль" є досить велика процентна ставка - 36%. 

Приват Банк не видає готівкові кредити під час карантину, потрібно робити лише кредитні картки. Максимальна екстра сума, яку вам можуть дати - від 1 тисячі до 50 гривень, строком від 12 до 24 місяців. 4,59% комісії щомісячно. 3,5% місячна процентка ставка. 

- Наш банк обирають багато українців, тому що зручно віддавати кредит, також можна без комісії покласти гроші на картку, якщо брати кредит, то це плюс, тому що більшість банків беруть комісії, - прокоментував працівник ПриватБанку, Євген

Ощадбанк може надати вам кредит від 1 до 250 тисяч гривень, строком на 60 днів, та з процентною стовкою 56% річних. Також 5% коміїї за видачу кредиту.

Укрсіббанк видає від 3 тисяч дло 300 тисяч гривень кредином, але з 14 травня 2019 року процентна ставка річних зросла, тепер вона становить від 57% до 77%. Комісія за видачу готівки відчутня у цьому банку, а кредит видають з максимальним строком від 3 до 60 місяців.



Британ Дар'я


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: