Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зустріч керівництва Славутицької міської лікарні з представниками НСЗУ

11 серпня 2020 року відбулася спільна зустріч представників КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради, мером міста Славутича Юрій Фомічев , начальником відділу охорони здоров’я Наталія Шуригіна, попередній головний лікар Олексій Ладижев,завідувач загальнохірургічного відділення Вадим Успенский, медичний директор Тетяна ....

 

11 серпня 2020 року відбулася спільна зустріч представників КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради, мером міста Славутича Юрій Фомічев , начальником відділу охорони здоров’я Наталія Шуригіна, попередній головний лікар Олексій Ладижев,завідувач загальнохірургічного відділення Вадим Успенский, медичний директор Тетяна Грушецька з керівництвом Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України.

Мова йшла про розвиток медичних послуг в місті Славутичі, подальше фінансування лікарні, послуги, які будуть надаватися.Про орієнтовні дані, щодо необхідних коштів розповів т. в. о. головного лікаря Славутицькоі міськоі лікарні Vladimir Kulish.  За словами заступника начальника управління Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ в Київській області Наталії Кришталь, НСЗУ закуповує медичні послуги у закладах охорони здоров’я усіх рівнів надання медичної допомоги, організаційно-правової форми та форми власності та оплачує їх за договором.
«Вимоги до надання послуг, які надаються за Програмою медичних гарантій, згруповані в пакети медичних послуг та розроблені для закладів, які бажають укласти договір з НСЗУ», - сказала Наталія Кришталь.

 

Начальник управління у Київській області Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Таміла Лепьошкіна наголосила, що усі нововведення орієнтовані на вчасне та якісне забезпечення пацієнтів необхідними медичними послугами. «Процедура закупівель медичних послуг передбачає дотримання надавачами умов надання послуг та специфікацій на конкретні послуги/групи послуг.

Після заключення контрактів з Національною службою здоров’я України, з початком нових умов фінансування КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради зазнала багато змін. Серед цих змін і підвищення заробітної плати.

За новими вимогами фінансування лікувальних закладів відбувається тільки по тих пакетах медичних гарантій, які затверджені постановою Кабміну і Мінздоров’я, загальна кількість яких – 27. На сьогодні лікарня Славутича має договори за 8 пакетами: діагностика, амбулаторна, стаціонарна допомога, без/з хірургічним втручанням, діагностики/лікування/супроводу осіб з ВІЛ інфекцією, первинна медична допомога та мобільні бригади. По деяким пакетам затверджені конкретні тарифи, по інших – чітких розрахунків немає.

Але ж не за всі послуги НСЗУ сплачує кошти: транспортування хворих в інші заклади, люди, які знаходяться не за показами… Є інші служби, потрібні лікарні, які не фінансуються НСЗУ: господарська, пральня…Можливо, буде доцільніше закуповувати ці послуги тобто певні послуги передати на аутсорсинг.  За попередніми підрахунками, кошти які лікарня отримує від НСЗУ – значно більші ніж отримували по субвенції. Але цього не достатньо, щоб утримувати лікарню без допомоги власника.Система охорони здоров’я фінансово та організаційно залежить від місцевих бюджетів.Місцева влада відповідає за організацію надання медичної допомоги – стратегічне планування та розвиток мережі.
Можливо сума буде збільшена, за рахунок розвитку додаткових медичних послуг - таких як паліатив, реабілітація.

Представники НСЗУ зазначили, що КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради має працювати в умовах наявності фінансового плану та може отримувати кошти від НСЗУ за надані медичні послуги, за рахунок місцевих програм, наданих платних послуг згідно з затвердженими на них тарифами та інших надходжень. Також вони порекомендували по можливості певні послуги передати на аутсорсинг; розвивати сильні сторони медичного закладу та переглянути кадрову політику.Основна стратегія змін - не механічне вливання якнайбільшої кількості коштів, а як найраціональніше використання наявного потенціалу з метою забезпечення надання якісної медичної допомоги.

P.S. Ніщо так яскраво не ілюструє результати змін, як реальні історії тих, хто їх впроваджує! Керівництво та колектив поставили перед собою мету – створити конкурентно спроможний заклад. Щиро дякуємо за підтримку🙏🙏🙏

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: