Завантаження ...

Топ-7 чудес поряд з Чернігівщиною

Хоч вся Україна і на карантині, але людям все одно хочеться відпочити від буденності та побачити щось нове. Ми підготували топ-7 нетипових місць для відпочинку неподалік від Чернігівщини. Аби ви могли корисно та дешево відпочити...

 


Хоч вся Україна і на карантині, але людям все одно хочеться відпочити від буденності та побачити щось нове. Ми підготували топ-7 нетипових місць для відпочинку неподалік від Чернігівщини. Аби ви могли корисно та дешево відпочити.

Славутич (Київська область)

 


Це молоде місто, для відпочинку від міської метушні. Тут можна насолодитися спокоєм і тишею, навіть в центрі міста. Навколо міста росте широкий ліс, куди можна піти з друзями чи знайомими на пікнік. Поряд зі Славутичем є затока Дніпра, куди полюбляють їздити відпочивати славутичани. У Славутичі популярний велоспорт та скейтбординг, тому по всьому місті прокладені вело доріжки, а на вулиці Курчова, яка майже в центрі є скейт-парк.

 


Славутич – це зелене місто, яке приваблює до себе лісом, чистим повітрям та гармонією.

Як потрапити: Славутич знаходить 120 км від Києва та 40 від Чернігова. Доїхати можна автобусами або електричками.

Голубі озера (Чернігівська область)

 


Озера, які знаходяться в селі Олешня у Рипкінському районі. Унікальні озера розміщені в сосновому лісі. Місцеві жителі називають таке природнє диво «Українські мальдіви». Хоч це і не острови, але відпочиваючих тут з кожним роком стає більше. Приїжджають відпочити не тільки на день, люди зробили тут справжню безкоштовну зону для кемпінгу. Його аромати, жовтогарячі обриви та білі пляжі, молоді сосонки на берегах створили довкола озер особливу й затишну ауру.

 


Як потрапити: Голубі озера розташовані 200 км від Києва та 61 км від
Чернігова. Доїхати можна електричками з Чернігова.

Парк природи «Беремицьке» (Чернігівська область)

 


Це туристичний об’єкт, який дасть змогу туристам побути «тет-на-тет» з природою. В цьому парку ви зможете не тільки прогулятися широкими алеями, а й побачити таких тварин: козуль, диких кабанів, лосів, оленів, сайгаків, коней та багато інших.

 


Також на території парку є музей «Диких котів», де з допомогою гіда, вам покажуть як еволюціонували дикі токи. По всьому парку побудували екологічні дороги та містки. Новинкою парка є те, що дозволений кемпінг. Так-так, в парку є побудовані маленькі будиночки та дозволяється приїжджати зі своїми палатками.

 


Як потрапити: З Чернігова маршрутом: Р69.

Батурин (Чернігівська область)

 


Батурин – остання гетьманська столиця. Місто Бахчисарайського району, яке ще з давно було наділене історичними пам’ятками, краєзнавчими музеями та церквами. З цим містом пов’язане життя багатьох гетьманів та політичних лідерів: Дем’яна Многогрішного, Пилипа Орлика, Івана Мазепи та інших.
Хоч Батурин і потерпів великих збитків через велику пожежу в шведсько-російській війні, але зараз місто має багато відвідувачів через свою красу.

Подивитися в Батурині приїжджають Двір Розумовського – резиденція останнього гетьмана.

 


Дім Кочубея – дім-музей генерального судді Війська запорізького, який був побудований ще в 17 столітті. І це ще не всі дива Батурина.

 


Як потрапити: Доїхати можна автобусами з Чернігова.

Ічнявський національний парк (Чернігівська область)

 


Територія парку має значні ресурси для розвитку рекреаційної діяльності. Зокрема, тут створені чудові умови для пішохідного туризму, пізнавальних прогулянок та екскурсій, лижних прогулянок, катання на човнах, збору грибів, квітів та ягід, рибної ловлі тощо.

 


Як потрапити: З Чернігова маршрутом E95/М01

Крейдяний карє’р

 


Через розмив крейдяної породи дощами і ґрунтовими водами утворився крейдяний кар’єр. Протягом багатьох років тут добували крейду, завдяки чому можна спостерігати цікаві крейдяні утворення. Деякі стінки кар'єру мають химерну форму, тому слугують прекрасною локацією для фото чи відео. На дні кар’єра розташоване мальовниче озеро, яке стало домівкою для багатьох
водних тварин.

 


Неподалік є ботанічний заказник загальнодержавного значення - «Путивський». Це заповідна заплава придеснянських лук, де зростає багато рідкісних рослин та рослинних угруповань.

Як потрапити: З Чернігова маршрутом Р12.

Україна – мальовнича країна, де можна відкривати для себе щось кожного дня. Аби відпочити не завжди потрібно їхати в іншу країну – краса поряд.




Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия