Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Екологічні ініціативи на ЧАЕС

Чорнобильська АЕС встановила у своїх адміністратівних будівлях, як на промисловому майданчику так і в місті Славутич, контейнери для окремого збирання відпрацьованих елементів живлення. Після заповнення спеціальних ємностей усі зібрані батарейки будуть передані на утилізацію, а контейнери - використані повторно.....

 
 

Чорнобильська АЕС встановила у своїх адміністратівних будівлях, як на промисловому майданчику так і в місті Славутич, контейнери для окремого збирання відпрацьованих елементів живлення.

Після заповнення спеціальних ємностей усі зібрані батарейки будуть передані на утилізацію, а контейнери - використані повторно.

Довідково: Одна неперероблена батарейка, що розкладається у природних умовах, може забруднити токсичними речовинами до 16 квадратних метрів землі. Ртуть, свинець, кадмій, літій, кислоти та лужні сполуки — це речовини, які виділяються з батарейок і отруюють ґрунт, річки й підземні води. В Україні ж, де з 2,5 тисяч тон імпортованих батарейок лише 1% потрапляє на переробку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: