Завантаження ...

Про головне із засідання Славутицької міської ради

26 червня у Кіноконцертному комплексі відбулась чергова сесія Славутицької міської ради, на яку прибули 19 депутатів. Інформацію, яка безпосередньо стосується життя громади, надав міський голова Юрій Фомічев. - «Covid-19 впливає на наше життя. В Україні щодня реєструється до 1000 хворих динаміка не є втішною. ....

 

26 червня у Кіноконцертному комплексі відбулась чергова сесія Славутицької міської ради, на яку прибули 19 депутатів.

Інформацію, яка безпосередньо стосується життя громади, надав міський голова Юрій Фомічев.
- «Covid-19 впливає на наше життя. В Україні щодня реєструється до 1000 хворих динаміка не є втішною. У Славутичі 6 підтверджених випадків. Загалом на самоізоляції знаходиться 30 осіб. На цьому тижні відпрацювала комісія Держпродспоживслужби Київської області. Маємо декілька протоколів, поки що з попередженнями. Прикро, що славутичани нехтують запобіжними заходами, тому акцентую особливу увагу на дотриманні всіх карантинних норм. Ми повинні зупинити динаміку захворюваності у Славутичі», - зауважив міський голова.

Про використання коштів від будівництва ЦСВЯП
- У цьому році ми очікували близько 400 млн грн на реалізацію соціальних програм по трьом регіонам, по факту маємо лише 60 млн грн. Виділення коштів призупинилось, 60 мільйонів розподілені між прилеглими до Сховища територіями (Славутич, Іванківський, Поліський райони). Цього року Департамент регіонального розвитку КОДА розпочинає реконструкцію кладовища, проведено тендер, визначається підрядник.

Також визначено підрядника на реконструкцію труби центральної котельні. На міському стадіоні розпочинаються роботи по заміні покриття футбольного поля. На жаль, випадають всі інші об’єкти, на які ми виділяли кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, по деяким визначені підрядники, проведені торги. Але ні дорога на Якір, перехрестя по проспекту Ентузіастів, ні дорога вздовж Єреванського і Чернігівського кварталу поки що робитися не буде, тому прийняте рішення, розпочати ямковий ремонт по цим об’єктам. Очікуємо на фінансування об’єктів у другому півріччі.

 

- Ми включились у роботу щодо розробки пропозицій та внесення змін до Загальнодержавної програми по зняттю з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. Для цього створена робоча група із залучення фахівців Чорнобильської АЕС та інших інституцій. Для нас зняття з експлуатації – це питання №1.

- Розглядається питання закріплення за Славутичем експлуатації ЦСВЯП. Це наші робочі місця і одночасно розвиток зони відчуження.

- Цікавий проєкт - «малі модульні реактори» та науковий хаб, який створюється у зоні відчуження. Сьогодні актуальне питання, що робити з фондом зняття з експлуатації українських електростанцій? Наразі він існує у вигляді відрахувань до державного бюджету, стоїть питання, щоб цей фонд працював окремо, не мав інфляційних ризиків та управлявся міжнародними фондами. Славутичу цей напрямок також цікавий, тому ми пропонуємо місто для розміщення штаб-квартири тих організацій, які будуть управляти фондом зняття з експлуатації.

Районування
- Кабінет Міністрів затвердив Постанову з пропозиціями щодо районування України. В цьому адміністративно-територіальному устрої, Славутича на мапі Київської області не залишилось, ми з’явились на мапі Чернігівської області. Поки що це лише проєкт. Переконаний, що такі зміни повинні відбуватись через внесення змін у законодавчі акти України. Але, якщо Законом будуть нехтувати, ми будемо звертатись до міської ради підтримати позицію звернення до суду. Не можна вирішувати долю міста без згоди на це його жителів, для цього повинна відбутися професійна дискусія.

Далі депутати розглянули питання порядку денного. Напередодні сесії відбулося засідання робочої групи з питань стратегії розвитку медицини, як підсумок роботи, після розгляду пропозицій, напрацювань, погоджень буде запропоновано до реалізації Стратегія розвитку охорони здоров'я в місті Славутич на 2020 – 2022 роки. Хоча складно визначатися із міською стратегією, коли вона відсутня на рівні Держави.

У міській програмі розвитку охорони здоров`я міста Славутича передбачається збереження патологоанатомічного відділення, цілодобової екстреної хірургічної допомоги, створення відділення медико-соціальної допомоги.

 

Олександр Линкевич, заступник міського голови ознайомив депутатів з висновками засідання Славутицького міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення, який рекомендував адміністрації КНП «Славутицька міска лікарня» призупинити вивільнення працівників підприємства та розпочати процедуру реорганізації КНП «Славутицька міська лікарня» з дотриманням вимог чинного законодавства.

У багатогодинній дискусії виступили міський голова Юрій Фомічев, депутати Олена Радченко, Алла Кравець, Юрій Корнійчик, Володимир Борисов, голова профспілкового комітету Чорнобильської АЕС Максим Орлов, жителька міста Людмила Лагода та виконуючий обов’язки головного лікаря Володимир Куліш, що призначений після звільнення за власним бажанням головного лікаря Олексія Ладижева.

Депутати внесли зміни до Програми розвитку охорони здоров`я міста Славутича на 2020 рік та Програми місцевих стимулів для працівників охорони здоров`я міста Славутич на 2020 рік. Додатково з місцевого бюджету виділено майже 3 млн грн для медичних працівників, що були перерозподілені з Програми благоустрою міста, Програми культурно-мистецьких заходів «Славутич – наш дім» та резервного фонду.

Іван Величковський, начальник управління економіки та соціального розвитку міста виніс на розгляд сесії питання: про встановлення єдиного податку, встановлення ставок орендної плати за земельні ділянки в адміністративно-територіальних межах міста Славутича, встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку, встановлення транспортного податку, встановлення туристичного збору, що і були затверджені на 2021 рік.

Далі були внесення змін до бюджета міста, Програми будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів інфраструктури м. Славутича на 2020 рік, Програми забезпечення лікарськими засобами хворих на рідкісні (орфанні) захворювання та окремих категорій населення міста Славутич на 2020 рік.

Практично одноголосно депутатами підтримано міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутич на 2021-2025 роки»; затвердженні істотні умови енергосервісного договору за об’єктом енергосервісу – мережі вуличного магістрального освітлення, яка обліковується на балансі Комунального підприємства «Славутич-Електромережі» Славутицької міської ради; Положення про комплексну систему відеоспостереження «Безпечне місто» міста Славутича та інші рішення.

Звіти комунальних підприємств міський голова запропонував обговорити з депутатами у режимі онлайн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия