Завантаження ...

190 хворих на коронавірус у Чернігові. Це близько до критичних показників

Станом на ранок 23 червня у Чернігові зафіксовано 190 випадків інфікування коронавірусом COVID-19. Про це заявив на нараді в мерії начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар. За його словами, зі 190 людей майже третина – 62 – вже одужала. Хворих залишається 126 осіб. Двоє людей померло. Наразі лише 17 людей перебувають ...

 

Станом на ранок 23 червня у Чернігові зафіксовано 190 випадків інфікування коронавірусом COVID-19. Про це заявив на нараді в мерії начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

За його словами, зі 190 людей майже третина – 62 – вже одужала. Хворих залишається 126 осіб. Двоє людей померло. Наразі лише 17 людей перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах Чернігова – 9 з пневмонією і ще 8 з симптомами ГРВІ. Решта лікуються вдома амбулаторно. Причому у 75 людей хвороба протікає без симптомів.

Усього в Чернігові від початку роботи лабораторії проведено більше 3500 ПЛР-тестувань. Також Владислав Кухар запевнив, що лікарні забезпечені усім необхідним (захисні костюми, препарати, дезінфікуючі засоби), а доплати лікарям за травень здійснені у обсягах, передбачених постановою Кабінету міністрів. Наразі очікують кошти за червень. Також головний медик Чернігові попередив, що зростання кількості хворих, яке спостерігалося минулого тижня, може призвести до посилення карантинних обмежень. Втім, додав: рахунок проводиться не окремо по місту, а по всій області.

За попередній тиждень, заявив Владислав Кухар, Чернігів дещо перевищив поріг, встановлений Міністерством охорони здоров’я щодо кількості нових інфікованих, але останні дні, на щастя, простежується тенденція до зменшення цифр.

– За суботу-неділю у нас було 4 випадки і за понеділок, 22 червня, теж 4. Тобто за три дні – 8. Якщо нічого не поміняється, то повністю будемо вкладатися в критерії послаблення, – пояснив начальник управління охорони здоров’я.

Разом з тим він закликав чернігівців не забувати про санітарно-епідемічні вимоги і попросив носити маски, за необхідності надягати латексні рукавички, дотримуватися соціальної дистанції, уникати скупчень людей, регулярно мити руки та проводити дезінфекцію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия