Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Станом на 20:00 верхової пожежі не спостерігається

У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення триває ліквідація пожежі, що виникла поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва Всього до гасіння пожежі залучено понад 90 вогнеборців та 21 одиниця техніки Загрози населеним пунктам немає За інформацією: ДСНС України. Радіаційна ситуація у районі пожежі знаходиться під контролем...

 
У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення триває ліквідація пожежі, що виникла поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва.

Всього до гасіння пожежі залучено понад 90 вогнеборців та 21 одиниця техніки. Загрози населеним пунктам немає.

За інформацією: ДСНС України

Радіаційна ситуація у районі пожежі знаходиться під контролем
За повідомленням чергового ДПРЧ-11 03.04.2020 о 21:25 год. виїхали в район с. Жовтневе 14, 20 кварталу Котовського лісництва 2 АЦ з Поліського та 1 АЦ з Вільчі, виявлено загоряння 4,0 га трав’яної підстилки. Враховуючи радіологічну значимість пожежі на території зони відчуження, посилено контроль за радіаційною ситуацією. В оперативному режимі проаналізовані дані щодо потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання в районі пожежі. Радіаційний фон у зоні відчуження контролюється за допомогою автоматизованої системи контролю радіаційного стану (АСКРС) у безперервному режимі на 39 пунктах.

 
Дані цілодобово надходять до диспетчерського центру раз на годину, а в умовах надзвичайної ситуації – раз на 2 хвилини. Поблизу району пожежі розташовано 3 пункти АСКРС.

Рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання за даними пунктів АСКРС в районі пожежі істотно не змінилися, коливання поточних значень знаходяться у звичних для кожного пункту межах.
Контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищені. Радіаційна ситуація знаходиться під контролем, подальша інформація буде оперативно уточнюватися та надаватися.

В період пожежі задіяна мобільна оперативна група ДСП «Екоцентр» з аспіраційним та дозиметричним обладнанням, профільні підрозділи ДСНС та «Лісової Пущі».
На місці події - т.в.о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: