Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ДАЗВ спільно з ученими з Фінляндії планує створити у зоні відчуження наукові полігони для радіобіологічних досліджень

У рамках Угоди про міжнародне наукове співробітництво у галузі екологічних досліджень між університетом Юваскюля (Фінляндська Республіка) та ДСП «Екоцентр» у 10-кілометровій зоні відчуження планують створити чотири наукові полігони для досліджень з радіобіології. Зокрема, передбачено...

 

У рамках Угоди про міжнародне наукове співробітництво у галузі екологічних досліджень між університетом Юваскюля (Фінляндська Республіка) та ДСП «Екоцентр» у 10-кілометровій зоні відчуження планують створити чотири наукові полігони для досліджень з радіобіології.

Зокрема, передбачено проведення натурних, лабораторних і модельних досліджень та впровадження нових технічних рішень. Заплановано проведення кропіткої роботи з накопичення, аналізу й узагальнення моніторингової інформації з різних аспектів радіоекології та радіобіології для визначення закономірностей і тенденцій розвитку об'єктів біосфери в умовах радіаційних навантажень.

«Налагодження співпраці з Університетом Юваскюля стане потужним рушієм у реалізації планів зі створення міжнародного наукового хабу у зоні відчуження, а радіобіологічні дослідження стануть одним з важливих напрямків його діяльності», - наголосила т.в.о. голови ДАЗВ Катерина Павлова (Kateryna Myrnaua-Pavlova).

З Міністерство енергетики та захисту довкілля України
#ДАЗВ #Екоцентр #науковідослідження

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: