Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чернігів – Київ: сполучення скасовано. Як доїхати до столиці та назад?

Рішення уряду, яке було прийнято для запобігання поширенню коронавірусу, крім усього іншого, передбачає заборону на регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в країні. Починаючи з 18 березня приміське, міжміське, внутрішньообласне та міжобласне сполучення практично зупинено. Те ж стосується і пасажирських перевезень залізницею.

 

Рішення уряду, яке було прийнято для запобігання поширенню коронавірусу, крім усього іншого, передбачає заборону на регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в країні. Починаючи з 18 березня приміське, міжміське, внутрішньообласне та міжобласне сполучення практично зупинено. Те ж стосується і пасажирських перевезень залізницею. Відтак аж до 3 квітня дістатися з пункту А до пункту Б можна буде хіба що на власному транспорті.

Що в такому випадку робити людям, яким украй необхідно здійснити поїздку? Враховуючи близькість Чернігова до столиці, маршрут Чернігів – Київ завжди був для містян чи не найбільш популярним. В обласному центрі є одразу три майданчики, з яких відправлялися автобуси, що прямували до столиці: біля готелю «Україна», колишнього кінотеатру «Дружба» та закладу громадського харчування McDonalds.

BlaBlaCar усіх врятує

Уже від самого ранку 18 березня, тобто від дня, коли заборона на пасажирські автоперевезення набрала силу, на всіх трьох майданчиках було, м’яко кажучи, не надто велелюдно. До слова, останні мікроавтобуси мали право перевозити пасажирів до 12-ї години дня. Підійшовши до маршрутки, що стояла неподалік колишньої «Дружби», вдалося дізнатися, що на той час перевізники чекали на пасажирів більше двох годин. Утім бажаючих поїхати в Київському напрямку практично не назбиралось, тому водій не був упевнений, чи доцільно взагалі здійснювати останній перед остаточною забороною рейс. А на питання, що ж робити людям, яким терміново треба буде здійснити поїздку, скажімо, уже наступного дня, розповів, що ситуація не така критична, як здається на перший погляд. Справа в тому, що заборона не стосується легкових автівок. Саме тому бажаючі зможуть пересуватися у потрібному напрямку за допомогою сервісу BlaBlaCar. Тобто банально домовлятися з власниками легковиків, аби ті підвезли їх за певну плату на своєму авто. А знайти таких власників можна буде як за оголошеннями в інтернеті, так і безпосередньо на місцях, звідки традиційно здійснювалися відправлення пасажирських автобусів. У Чернігові це три традиційних місця. Тим же, кому необхідно повернутися з Києва до міста над Десною, він порадив підходити на зупинку пасажирських автобусів біля станції метро «Лісова» і шукати автомобілі там.
 

 


Доїхати можна, але коли?


У пункті відправки біля McDonalds зранку вже не було великих автобусів. Натомість на пасажирів чекав легковик, розрахований на сімох чоловік. Люди, що стояли біля нього, повідомили: відтепер це – єдиний законний спосіб перевезення. Утім навіть семимісна автівка, за словами водія, наповнювалася надто довго. Аналогічна ситуація, щоправда вже з мікроавтобусом, була й біля готелю «Україна».

Загалом же, на всіх трьох майданчиках вдалося дізнатися: при бажанні здійснити поїздку в потрібному напрямку можна. Але варто враховувати, що при цьому про жодні регулярні перевезення, навіть на легкових автівках, не може бути й мови. Тобто автомобілі стоятимуть доти, доки не заповняться. А враховуючи, що вже в перший день введення заборони на пасажирські перевезення бажаючих скористатися цією послугою було вкрай мало, відповісти, скільки часу може зайняти дорога з урахуванням очікування, не береться говорити ніхто. Саме тому, якщо вам потрібно буде в певний час потрапити до Києва або повернутися назад, краще мати солідний запас часу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: