Завантаження ...

Японія зацікавлена у вивченні досвіду України щодо управління забрудненими територіями

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження відбулася зустріч з представниками юридичного інституту університету Квансей-Гакуїн на якій обговорили питання, які стосуються юридичних аспектів врегулювання питань щодо управління забрудненими територіями. Т.в.о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова ...

 
 

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження відбулася зустріч з представниками юридичного інституту університету Квансей-Гакуїн на якій обговорили питання, які стосуються юридичних аспектів врегулювання питань щодо управління забрудненими територіями.

Т.в.о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова (Kateryna Myrnaua-Pavlova) зазначила, що Україну та Японію об'єднують подібні трагедії, які сталися на атомних електростанціях Чорнобильської АЕС та Фукушіма-Даїчі, і наше завдання сьогодні поділитися досвідом та напрацюваннями, які мають ДАЗВ та підприємства сфери управління Агентства, щодо Закону «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У свою чергу, професор юридичного інституту університету Квансей-Гакуїн Канбе Хідехіко, висловив подяку українським колегам за відкритість та готовність до діалогу. Адже для Японії є надзвичайно гострим питання управління на забруднених територіях і український досвід є важливим для розроблення та удосконалення нормативно-правових підстав з цієї проблеми.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия