Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українська делегація взяла участь у засіданні Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки

Минулого тижня у головному офісі ЄБРР у Лондоні відбулося засідання Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки, під час якого українська делегація взяла участь в обговоренні стану виконання робіт щодо проєкту будівництва Сховища відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2) на промисловому...

 
Позаминулого тижня у головному офісі ЄБРР у Лондоні відбулося засідання Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки, під час якого українська делегація взяла участь в обговоренні стану виконання робіт щодо проєкту будівництва Сховища відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2) на промисловому майданчику Чорнобильської атомної електростанції.


За словами в.о. генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Сергія Калашника, підтримка українського уряду, міжнародної спільноти, країн-донорів Рахунку ядерної безпеки і Європейського банку реконструкції та розвитку є дуже важливою для ЧАЕС на шляху до створення умов для довготривалого зберігання відпрацьованого ядерного палива.

Зараз на СВЯП-2 завершується технічна підготовка експлуатаційного персоналу, який здійснюватиме перевезення відпрацьованого ядерного палива зі СВЯП-1 до СВЯП-2 та забезпечуватиме експлуатацію нового сховища.

Також, представники української делегації запевнили донорів, що Україна і надалі вживатиме усіх необхідних заходів задля створення сприятливих умов для завершення міжнародних проєктів на майданчику Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: