Завантаження ...

Масштабна реконструкція

Сьогодні мова піде про міські каналізаційно-очисні споруди (КОС). Реконструкція, що тут розпочалася, вражає своїм розмахом і обсягом виконаних робіт. З 2004 року питання реконструкції КОС, що потребувало мільйонних витрат, не зрушувалося з мертвої точки, а застаріла технологія очистки стоків вже давно...

 
 

Сьогодні мова піде про міські каналізаційно-очисні споруди (КОС). Реконструкція, що тут розпочалася, вражає своїм розмахом і обсягом виконаних робіт. З 2004 року питання реконструкції КОС, що потребувало мільйонних витрат, не зрушувалося з мертвої точки, а застаріла технологія очистки стоків вже давно вимагала корінних змін.

Хімічна очистки повинна поступитися дорогою сучасній біологічній, бо це дозволяє позбавитися від шкідливих для навколишнього середовища амонійних нитратів. Після багаторазових звернень міської влади до відповідних державних органів у середині року все ж таки вдалося отримати субвенцію врозмірі 30 мільйонів гривень від Мінекології на реконструкцію КОС в нашому місті. Після проведеного тендеру славутицька фірма «Буденергомонтаж» вже приступила до виконання робіт. Вже практично завершені роботи на міській каналізаційно-насосній станції, котра здійснює первинну очистку стоків.
 

 

Машиніст насосних установок станції Микола Гуцу із задоволенням розповів, що вже замінено, це чотири насоси, всі засувки, шафа управління насосами, встановлена електротехніка з управління решітками очищення стоків (система SPIRIKS), відремонтовано приміщення станції, збудовано майданчик для встановлення нового дизель-генератора на 30 кВт, його вже придбано і він чекає на своє встановлення.

На КОСах, котрі забезпечують другу очистку стоків, обсяг виконуваних робіт значно більший, повідомив Костянтин Джалалян, директор КП «Водоканал». Тут наразі прокладається теплотраса, замінюється дренаж, ведеться будівництво пісковловлювачів, двох блоків ЕК 6000, переливних чаш, відстійників, камер змішування, насосної станції, мулових карт. Міський голова Юрій Фомічев, який побував на об’єктах, вважає виконувані роботи фінішним ривком у реконструкції КОСів. Є шанс завершити її наступного року в цілому. І найближчі 20−30 років об’єкт буде справно виконувати свою важливу функцію.

Потребуєте якісне металеве огородження для будинку або дачі? Тоді відвідайте інтрнет-магазин https://www.akris-group.com.ua/ograzhdeniya. Там точно можна знайти огорожі з нержавіючої сталі або інших матеріалів на будь-який смак.

Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия