Завантаження ...

Чорнобильський заповідник отримав обладнання для екологічного моніторингу флори і фауни

За проектом Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ, що впроваджується громадською організацією «Поліський край», Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник для проведення екологічного моніторингу флори і фауни отримав квадрокоптер «DJI Mavic»...

За проектом Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ, що впроваджується громадською організацією «Поліський край», Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник для проведення екологічного моніторингу флори і фауни отримав квадрокоптер «DJI Mavic».


«Матеріально–технічна підтримка Чорнобильського заповідника дозволить фахово виконувати усі завдання, які покладені на його співробітників. Адже наш заповідник – унікальний природний резервуар дикої природи, яка розвивається за своїми правилами. Щиро дякуємо координаторам проекту за підтримку та надане обладнання», - наголосив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

За словами директора Заповідника Олександра Галущенко, отримане обладнання суттєво допоможе підрозділам, які працюють безпосередньо в зоні відчуження. Адже в Заповіднику є багато місць, куди складно потрапити, але необхідно оглянути, щоб розуміти ситуацію. А деякі локації потребують постійного моніторингу на предмет виникнення надзвичайних ситуацій, особливо у пожежонебезпечний період.

Асистент Програми малих грантів Валентина Кириченко, передаючи обладнання від імені ГО «Поліський край», висловила надію на подальшу продуктивну співпрацю в рамках нових проектів ПРООН/ГЕФ в напрямку інформаційно-просвітницької діяльності та захисту біорізноманіття.

 
Довідково: програма малих грантів (ПМГ) – це корпоративна програма Глобального екологічного фонду (ГЕФ), яка впроваджується Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) з 1992 року. В більш ніж 125 країнах ПМГ сприяє впровадженню інноваційних рішень на місцевому рівні, розвитку потенціалу і можливостей організацій громадянського суспільства за допомогою проектів, що сприяють сталому розвитку місцевих громад, приділяючи особливу увагу корінним народам, жінкам та молоді. ПМГ підтримує більше 20000 грантових проектів зі збереження біорізноманіття, пом'якшення наслідків та адаптації до зміни клімату, запобігання деградації земель, охороні міжнародних вод і зменшення впливу хімічних речовин при створенні засобів до існування.

 

В Україні ПМГ працює з 2009 року, підтримуючи місцеві ініціативи на двох ландшафтах: Київське та Житомирське Полісся і Степовий ландшафт з виходами крейдяних порід. Наразі, програмою успішно реалізовано більше ніж 180 проектів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия