Завантаження ...

Чорнобильський заповідник на фестивалі «Чорнобиль Ренесанс: Ремесла»

Цьогоріч до участі у фестивалі «Чорнобиль Ренесанс: Ремесла», що вчетверте відбувається в с. Прибірськ Іванківського району, долучився і Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. У приміщенні сільського Будинку культури, де приглушеними давніми ...

Цьогоріч до участі у фестивалі «Чорнобиль Ренесанс: Ремесла», що вчетверте відбувається в с. Прибірськ Іванківського району, долучився і Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник.


У приміщенні сільського Будинку культури, де приглушеними давніми і яскравими сучасними кольорами розквітли вишиті й ткані рушники, де приваблювали погляд стародавні українські національні костюми, знайшлось місце і для нашої виставки унікальних світлин дикої природи, зроблених фотомитцями в тридцятикілометровій зоні відчуження. Тут же були розкладені інформаційні матеріали (різноманітні буклети), а також блокноти, ручки та олівці, виготовлені з вторсировини, як один зі способів захисту природи від надмірного споживання людством екоресурсів.

Сподіваємось, і фотовиставка, і представлені матеріали сподобались учасникам фестивалю. Але безсумнівним фаворитом серед запланованих на святі навчальних занять став наш майстер-клас з розмальовування екоторбинок спеціальними акриловими фарбами по тканині. Понад тридцять полотняних торбинок розійшлися, немов «гарячі пиріжки» серед бажаючих намалювати на них або власне нафантазоване зображення, або тварин, птахів, метеликів чи «дерево життя» через трафарети, підготовлені співробітниками Заповідника.

 
До творчого процесу долучились не лише діти, а й дорослі. Тому малюнки, які, до речі, після повного висихання назавжди залишаються на тканині, вийшли різного ступеня складності й оригінальності. Та, головне, всі старалися. Зрештою, екоторбинки залишились на пам’ять кожному автору. Як і логотип Чорнобильського заповідника на їх зворотньому боці.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия