Завантаження ...

У Славутичі відкрилася виставка «Чорнобиль – територія змін»

У Кіноконцертному комплексі 25 квітня відбулося урочисте відкриття виставки «Чорнобиль – територія змін». Відкрив виставку Олег Насвіт, перший заступник голови Агентства України з управління Зоною відчуження. Міський голова Юрій Фомічев подякував колективам...

 

У Кіноконцертному комплексі 25 квітня відбулося урочисте відкриття виставки «Чорнобиль – територія змін».


Відкрив виставку Олег Насвіт, перший заступник голови Агентства України з управління Зоною відчуження. Міський голова Юрій Фомічев подякував колективам як цього агентства, так і ДСП «Чорнобильська АЕС» за фахову, професійну, сучасну виставку та можливість славутичанам та гостям Славутича більше дізнатися про досягнення України в подоланні наслідків Чорнобильської аварії, знятті ЧАЕС з експлуатації та перетворенні об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, а також оцінити потенціал Зони відчуження.
 

 

До речі, виставка була презентована у Віденському відділенні ООН у рамках 62-ої генеральної Конференції МАГАТЕ, Верховній Раді України, а ось відкрилась і в Славутичі. Відвідувачі виставки зможуть побачити 3D-макет всесвітньо відомої захисної Арки (НБК) над зруйнованим реактором у супроводі комп’ютерної графіки. Не менш цікавим для відвідувачів стане можливість потрапити під Арку за допомогою інтерактивної панелі у форматі 360 градусів і навіть завантажити додаток та зробити моментальне фото на фоні НБК. Всі охочі зможуть здійснити віртуальну подорож найпопулярнішими місцями Зони відчуження за допомогою спеціальних окулярів та побачити масштаби зони та її головні об’єкти на великому макеті карти.
 

 


Виставка працювала 25−26 квітня, потім працюватиме 2−3, 6−11 та 13−16 травня з 9.00 до 18.00 − у Кіноконцертному комплексі. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия